Is uten tilsatt sukker


Vi gjør oss unike når vi produserer vår is. Det betyr at vi har fokus på hvordan vi holder kaloriene nede, unngår tilsatt sukker og samtidig gjør alt for å bevare den gode smaken.

Is fra EASIS kan ikke kalles for eksempel ”sukkerfri is”, siden isen alltid vil inneholde noen sukkerarter fra ingrediensene den er laget på. Vi har flere forskjellige typer is som for eksempel vanilje is, jordbær is, sjokolade og karamell is og klassisk is pinne. Alle disse benevnes ”uten tilsatt sukker” i stedet for ”sukkerfri is”, da det kan inneholde sukkerarter som for eksempel laktose i våre produkter.

Utover dette er isen blant annet laget på kostfibre og fløte, men samtidig kalorifattig og selvsagt rik på smak.

EASIS erstatter sukker med fiber

Når vi fjerner sukkeret fra isen fjernes ikke bare den søte smaken, men også en betydelig del av isens byggesteiner. Foruten sødme gir sukkeret nemlig også fylde, konservering, farge og struktur. Det er derfor viktig å erstatte sukkeret med en annen form for ”fylde”, så vi kan gjenskape et is produkt med bortimot de samme egenskaper som en vanlig is med sukker har – da uten sukkerets kalorier og negative påvirkninger i kroppen.

Som erstatning av sukkerets fylde i isen bruker vi derfor så mye fibre som mulig i stedet.

Det betyr at mange EASIS produkter, samt vår is har et høyt fiberinnhold. For å gi søt smaken bruker EASIS normalt intensive søtstoffer og erythritol.
fa908fae-f908-4e7b-a5ae-61e937696ae0