Sukker


Vi spiser alt for mye sukker i Norge. i følge undersøkelser spiser en nordmann bortimot 33 kilo sukker i året. Dette enorme sukkerinntaket er et alvorlig problem. Dette gjelder spesielt i forhold til barna våre, 90 % av norske barn får i seg for mye sukker. Dette alt for høye sukkerinntaket skyldes i hovedsak skjult sukker i brus, saft, godteri, is, kaker og frokostblandinger.

Vi bekjemper det skjulte sukkeret

Det er nettopp dette skjulte sukkeret vi tar opp kampen mot. Det har vi gjort helt fra starten. Når vi sier at det ikke er tilsatt sukker, så mener vi det. Det er ikke kun hvitt sukker vi ikke tilsetter. Det er all slags sukker – også fruktsukker, rørsukker, honning, glukosesirup (dextrose) samt stivelses produkter, som raskt omdannes til sukkerarter i magen.

Det forekommer selvfølgelig sukker fra enkelte av de råvarene vi bruker i våre produkter. For eksempel er det er naturlig innhold melkesukker i alle melkeprodukter og dermed også i vår EASIS iskrem. Det er også naturlige sukkerarter i alle fruktbaserte produkter. Det har betydning i vår EASIS saft og EASIS marmelade. Hos EASIS forsøker vi å minimere disse naturlige sukkerartene så mye som mulig uten at det skal gå utover kvalitet og smak.
fa908fae-f908-4e7b-a5ae-61e937696ae0