Kostfibre


Når vi i EASIS fjerner sukker og fett fra en oppskrift må vi selvsagt tilsette noe annet. I EASIS anvender vi da som regel kostfibre. De har en rekke positive fysiologiske effekter og et meget lavt kaloriinnhold. Kostfibre metter godt, gir en bedre fordøyelse og en jevnere blodsukkerstigning.

Plass til mer av det grove

Den norske befolkningen får gjennomsnittlig i seg 20 gram kostfibre per dag gjennom maten. Det er 10-15 gram mindre enn det anbefalte inntaket av kostfibre per dag. Det er derfor rom til forbedring – flere grove matvarer, fullkornsprodukter og grønnsaker i vårt daglige kosthold.

Det er i prinsippet ingen øvre grense for hvor mye fiber du kan spise, men kroppen kan reagere med luft og urolig mage. Spesielt om du spiser mye mer grovt enn normalt. I løpet av et par uker vil kroppen venne seg til et høyere fiberinntak enn før og uroen i magen vil forsvinne eller minskes radikalt.

Fiber gir god energi

Variasjon i kostholdet er nødvendig. Dette gjelder også med hensyn til ingredienser. Derfor bruker vi i EASIS ikke kun en, men en lang rekke ulike arter fibre i våre produkter.
fa908fae-f908-4e7b-a5ae-61e937696ae0