Stevia


Steviaplanten har vært kjent for indianerne i Brasil og Paraguay i over 1500 år. Bladene fra sjøplanten søter 30-45 ganger mer enn sukker. Først i dette århundre fikk resten av verden øynene opp for dette enestående søtningsmidlet.

Først i 2011 ble det opprenset et ekstrakt fra steviaplanten (steviol glycosid) godkjent i EU til bruk som søtning i en rekke matvarer. Steviol glycosid fra steviaplanten er ca. 250 ganger søtere en vanlig sukker og er derfor et intensivt søtningsmiddel som i matvarer der det brukes må kombineres med noe fyllstoff for å oppnå samme struktur som i matvarer med vanlig sukker. I EASIS bruker vi først og fremst kostfiber som fyllstoff.

Produkter med Stevia

Rett etter godkjennelsen av Steviol glycosid  i 2011 har vi i EASIS jobbet med å erstatte kunstige søtningsmidler med Steviol glycosid. Derfor kan vi i dag tilby EASIS sjokoladepålegg, EASIS sjokolade og lakris is, som er søtet med søtestoff fra steviaplanten.