Slik uten tilsatt sukker

Er sukkerfritt godteri sunnere?

I utgangspunktet er svaret nei, siden sukkeret ofte er erstattet med andre stoffer.

Mange sukkerfrie produkter, som for eksempel sukkerfritt godteri og drops inneholder sukkeralkoholen maltitol som er et karbohydrat, som gir energi og mindre blodsukkerstigning enn vanlig sukker. Men som ved større inntak kan gi mageproblemer, øker kolesterolet og medvirker til oppbygging av fett depoer.

Mye sukkerfritt godteri inneholder også maltodextriner som omdannes til druesukker så fort det kommer inn i kroppen. Hos EASIS bruker vi verken energi givende sukkeralkoholer eller maltodextriner i våre produkter så langt det lar seg gjøre. I enkelte produkter har vi ikke kunnet unngå det helt, som for eksempel i små mengder i sjokolade bitene i cookisene og i isen. Men dette er kun i så små mengder at det ikke har innvirkning på verken blodsukker eller kalorinivået.

Søtet godteri på en hensiktmessig måte

EASIS barer kan ikke betegnes som ”sukkerfritt godteri”, i og med at ingrediensene har et naturlig innhold av sukkerarter. Men vi bruker ikke tilsatt sukker. I stedet bruker vi Erythritol. Erythritol finnes naturlig i mange planter og inneholder ikke kalorier.
Som erstatning for sukkerets fylde i barene bruker vi så mye fiber som mulig. Det betyr at mange av EASIS produktene har høyt fiber innhold.

Vi legger vekt på å søte våre produkter på en mest mulig hensiktsmessig måte slik at vi får et så velsmakende alternativ til sukkerholdig godteri som mulig.
fa908fae-f908-4e7b-a5ae-61e937696ae0