Kyllingburger

Varenummer:
8 porsjoner

Ingredienser:
Fullkorns-burgerbrød:
15 g gjær
3 dl lunkent vann (350 g)
½ ts salt
150 g naturell yoghurt
150 g fullkornshvetemel
150 g grahamsmel
430 g hvetemel
1 ts EASIS Multisøt (5 g)
½ egg (25 g)
1 ts sesamfrø (5 g)

Fyll:
450 g kyllingbryst
60 g grahamsmel
120 g EASIS Cornflakes
1 ts røkt paprika (5 g)
½ ts salt (3 g)
2 egg (100 g)
3 store tomater (350 g)
50 g feltsalat
3 avocadoer (300 g)
1 rødløk (60 g)  
120 g EASIS Syltede Drueagurker
120 g EASIS Tomatketchup
1 ss EASIS Chili Mayo

Fordampning:
1 245 g deig blir til 1160 g bakte burgerbrød etter steking.

738 g kylling med panering blir til 624 g etter steking i ovnen.

Fremgangsmåte:
Ha vann i en bolle, og løs opp gjæren i vannet. Tilsett deretter salt, yoghurt og Multisøt. Rør det grundig sammen.

Tilsett grahamsmel og fullkornshvetemel, og rør det hele sammen.
Spe på med hvetemel litt om gangen til deigen ikke fester seg til fingrene lenger. Elt deigen i 2–3 min. La så deigen heve i 1 time.

Etter heving former du 8 like store burgerbrød. La brødene heve i 30 min.
Pensle brødene med egg, og strø over sesamfrø. Stek dem i ovnen i ca. 15–20 min. ved 180 grader (varmluft).

Skjær kyllingen i 8 avlange og flate biter som passer inn i en burger.
Bland grahamsmel, røkt paprika og salt sammen i en bolle. Knus cornflakes og ha det i en annen bolle.
Til slutt har du egg i en tredje bolle og visper det sammen.

Dypp først kyllingen i grahamsmelblandingen, deretter eggene og til slutt cornflakesene. Legg de panerte kyllingbitene på en stekeplate og stek dem i 12–15 min. ved 180 grader (varmluft) til de er gjennomstekte. Sjekk om nødvendig ved å skjære i en av bitene.

Skjær tomat, løk, avokado og syltede agurker i skiver. Skyll feltsalaten. Smør burgerbrødene med ketchup og majones, og legg på alt fyllet til burgeren din.

Server med bakte rotgrønnsaker og EASIS Chili Mayo eller EASIS Bearnaise til dip.

Relaterte produkter
Lukk
fa908fae-f908-4e7b-a5ae-61e937696ae0