4 porsjoner
Ingredienser
Panna cotta:
2 ark gelatin
1 dl fløte
3 dl skyr naturell
55 g EASIS Perfect Multisøt
1 vaniljestang
Topping:
250 g frossen mango
1 ss sitronsaft
½ dl vann
8 dråper Perfect Søt
2 pasjonsfrukter
1 kiwi
2 ss kokosflak
Eventuelt mynte og ekstra pasjonsfrukt til pynt
Fordampning:
310 g frossen mango + ekstra ingredienser blir til 299 g etter koking.
Fremgangsmåte:
Legg gelatin i en skål med kaldt vann.
Hell fløte, Perfect Multisøt og vaniljekorn + vaniljestangen i en gryte. Kok opp blandingen, og ta deretter gryten av varmen. La blandingen avkjøles i 5–7 min. Så siler du fløteblandingen, fjerner vaniljestangen og heller blandingen opp i gryten igjen.
Vri den oppbløtte gelatinen, legg den i gryten og rør rundt mens den blir oppløst i fløteblandingen.
Hell fløteblandingen over i en skål og la den avkjøles i 10 minutter til. Etter dette blandes skyren i og røres til massen har en jevn konsistens.
Hell panna cottaen over i 4 glass og sett dem på kjøl i minst 4 timer før servering.
Ha frossen mango, vann, sitronsaft og Perfect Søt i en gryte. La det koke opp slik at mangoen blir myk. Blend det hele grundig i gryten med en stavmikser.
Hell denne mangocoulisen i en skål og sett den på kjøl.
Når panna cottaen har satt seg, og mangocoulisen er avkjølt, anretter du desserten. Fordel mangocoulis i de 4 glassene.
Del pasjonsfruktene i to og legg kjernene oppå alle dessertene. Skjær ut kiwien og fordel den i de 4 glassene. Til sist topper du med kokosflak og eventuelt mynte og en kvart pasjonsfrukt som pynt.