Ris ala mande Cheesecake  

Varenummer:
En annen måte å servere riskrem på – både på julaften og i juleselskapet.
12 porsjoner

Ingredienser
RISGRØT:
1 dl grov grøtris (eller vanlig)
1 dl vann
4 dl helmelk
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver

BUNN:
200 g EASIS Vaniljekranse
100g revet EASIS Marcipan
30 g kokosolje

FYLL:
3 gelatinplater
200 g Philadelphia light
1 ts vaniljepulver
2 ss EASIS Florsød
300 g risgrøt
40 g mandler
1,5 dl kremfløte

KIRSEBÆRGELÉ:
3 gelatinplater
400 g EASIS Kirsebærsauce
½ dl vann

Slik gjør du
Lag risgrøten ved å koke grøtris og vann i en gryte i noen minutter. Tilsett melk og vanilje. La det trekke over svak varme i 40–45 minutter. La det avkjøles helt.

Sett ovnen på 200 grader. Kle bunnen av en springform (Ø22 cm) med bakepapir.

Blend vaniljekranser i en minihakker. Tilsett kokosolje og revet marsipan og blend det til en samlet masse. Trykk kjeksmassen ut i bunnen av springformen. Stek i 5–10 minutter og still formen kjølig.  

Legg gelatin i kaldt vann i 15–20 minutter. Visp Philadelphia, vaniljepulver og Florsød sammen. Rør den avkjølte risgrøten inn i ostemassen. Grovhakk mandlene og vend dem i blandingen. Fjern gelatinen fra vannet, smelt dem i en gryte på lav varme og sett til side. Pisk kremfløte til et lett skum. Rør inn et par skjeer av grøtblandingen i gryten med gelatin. Ha deretter innholdet fra gryten i bollen med resten av grøtblandingen. Rør grundig sammen. Vend den piskede kremen forsiktig inn i grøten.

Legg kakeplast rundt kanten av springformen. Fordel fyllet på bunnen i et jevnt lag. Still kaken på kjøl i noen timer.

Etter noen timer lager du geléen. Legg gelatin i kaldt vann i 15–20 minutter. Sil kirsebærsausen, og varm sausen i en gryte med litt vann. Fjern gelatinplatene fra vannet, ha dem i sausen og rør sammen. La deretter sausen avkjøles til den er fingervarm. Hell geléen på kaken og still på kjøl til geléen har satt seg.

Næringsinnhold per porsjon. (120 g):
Kcal 252
Fett 17 g
Karbohydrat 20 g
Kostfiber 4,4 g
Protein 6,2 g

Relaterte produkter
Lukk
fa908fae-f908-4e7b-a5ae-61e937696ae0