2 porsjoner
Ingredienser
25 g rød ris
30 g rød quinoa
Ca. 250 g rødbeter
3 fedd hvitløk
Frisk oregano
½ dl strøkavring
1 ss peanøttsmør
Salt og pepper
Olje til steking
Rødbetesalsa
100 g EASIS Syltede Rødbeter
1 ss vegansk majones (bruk oppskrift s. 32)
2 ss soyayoghurt (usøtet)
2 burgerbrød
1 ss vegansk majones
Grønn salat
Kok ris og quinoa etter anvisning på pakken. Stek rødbetene hele på 200 grader i 1 time. Avkjøl dem. Skrell rødbetene og skjær dem i grove skiver. Ha dem i en foodprosessor sammen med de andre ingrediensene, og kjør det til en grov farse. Form farsen til 2 biffer og la dem hvile i minst en time før de stekes i fettstoff til de er sprø og gylne utenpå. Gi dem ytterligere 10 minutter i 180 grader varm ovn, så de er gjennomstekte.
Ha de syltede rødbetene i minihakkeren, og kjør dem grovt (spar noen rødbeter til pynt). Bland majones og yoghurt.
Rist brødene. Smør litt majones på bunnen og legg rødbetestykket, rødbetesalsa, litt ekstra skiver med rødbeter og grønt.