Rødbeteburger med rødbetesalsa

Varenummer:
2 porsjoner

Ingredienser
25 g rød ris
30 g rød quinoa
Ca. 250 g rødbeter
3 fedd hvitløk
Frisk oregano
½ dl strøkavring
1 ss peanøttsmør
Salt og pepper
Olje til steking

Rødbetesalsa
100 g EASIS Syltede Rødbeter
1 ss vegansk majones (bruk oppskrift s. 32)
2 ss soyayoghurt (usøtet)

2 burgerbrød

1 ss vegansk majones
Grønn salat

Kok ris og quinoa etter anvisning på pakken. Stek rødbetene hele på 200 grader i 1 time. Avkjøl dem. Skrell rødbetene og skjær dem i grove skiver. Ha dem i en foodprosessor sammen med de andre ingrediensene, og kjør det til en grov farse. Form farsen til 2 biffer og la dem hvile i minst en time før de stekes i fettstoff til de er sprø og gylne utenpå. Gi dem ytterligere 10 minutter i 180 grader varm ovn, så de er gjennomstekte.

Ha de syltede rødbetene i minihakkeren, og kjør dem grovt (spar noen rødbeter til pynt). Bland majones og yoghurt.

Rist brødene. Smør litt majones på bunnen og legg rødbetestykket, rødbetesalsa, litt ekstra skiver med rødbeter og grønt.




fa908fae-f908-4e7b-a5ae-61e937696ae0