Bløtkake

(8 personer)

Ingredienser
Sukkerbunn
4 hele egg (deles)
90 g EASIS Perfect Fit
60 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts vanilje frø
Litt rapsolje

Fyll og pynt
1 pose EASIS Kakekrem
3 dl vann
300 g friske jordbær

Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader (ikke varmluft)
2. Eggene skilles, og eggeplommene piskes godt sammen med håndmikser.
3. Bland Perfect Fit sammen med mel. Bakepulver og vanilje, rør det så sammen med eggeplommene.
4. Pisk eggehvitene helt stive og vend halvparten inn i deigen, så vender du inn resten av eggehvitene når deigen er jevn.
5. Tegn opp 3 sirkler på et bake papir. Sirklene skal være ca 20 cm i diameter. Smør hver sirkel inn med rapsolje, så slipper bunnen lettere av bake papiret.
6. Fordel deigen likt på tre sirkler og stek en plate av gangen i 10-12 minutter. La alle deigene avkjøles helt.
7. Bland kakekremen med vann og tilsett 200 g skivede jordbær.
8. Legg en kakebunn på et fat, og fordel halvparten av kremen på bunnen, legg på en kakebunn til oppå kremen og nytt lag med krem. Avslutt med den tredje kakebunnen på toppen og fordel resten av kremen på og rundt hele kaken. Pynt med resten av jordbærene/og eventuelt annen pynt. Sett kaken kaldt i 1 times tid før servering.
Relaterte produkter
Lukk