Boller

(15 personer)

Ingredienser
2 dl skummet melk
50 g gjær
30 g rapsolje
2 egg
350 g hvetemel
100 g grahamsmel
10 g havregryn
30 g EASIS Perfect Fit
½ ts salt
1 ts kardemomme

Slik gjør du
1. Varm melken til den er lunken, hell over i en skål, løs opp gjæren i melken. Pisk eggene lett sammen og tilsett sammen med oljen.
2. Bland hvetemel med Perfect Fit og tilsett litt etter litt under omrøring.
3. Tilsett alle øvrige ingredienser og elt deigen godt til den er glatt og smidig.
4. Ha deigen tilbake i bollen og hev et lunt sted i minst 40 minutter.
5. Sett ovnen på 200 grader (ikke varmluft)
6. Elt deigen lett og skjær den i 15 like store deler, trill ut bollene
7. La de etterheve et lunt sted i ca 40 minutter til.
8. Pensle med egg og stek i ovnen på midterste rille i ca 20 minutter til der gyllne og fine.
9. Avkjøl på rist.
Relaterte produkter
Lukk