Grillkoteletter med tilbehør

Gjør alt klart på kjøkkenet slik at kan du grille ute i ro og mak. Hvis det ikke er grillvær, kan tilbehøret tilberedes i ovnen og kotelettene stekes i pannen.

(1 porsjon)

Ingredienser:
170 g svinekoteletter uten fettkant
salt og pepper

Grillsaus:
fersk rød chili etter smak
1 fedd hvitløk
25 g tomatpuré
1 ts sitronsaft
1 ts paprika
litt EASIS Perfect Multisøt (etter smak)
(bruk evt. EASIS Barbecue Saus i stedet for å lage ovenstående, hvis det skal være lettvint)

Potetspyd:
100 g ensartede, små nypoteter
salt
1 ts olje
frisk rosmarin

Squashpakker:
250 g squash
50 g løk
6 stk. soltørkede tomater
1/2 fedd hvitløk
frisk persille
salt og pepper

Slik gjør du:
Del chilien, fjern frøene og hakk den. Press hvitløken. Rør sammen alle ingrediensene til grillsausen. Pensle sausen på kotelettene og la dem trekke i kjøleskapet.

Skrubb potetene og kok dem i 5 minutter. De skal ikke være helt møre. Hell vannet av potetene og la dem avkjøles. Sett dem på grillspyd og pensle dem med oljen. Dryss over rosmarin og sett dem til side.

Skjær squashen i cirka 1 cm tykke skiver og løken i tynne skiver. Kok squash og løk i 2 minutter og hell av vannet. Fordel squash, løk, soltørkede tomater (i små terninger), hakket hvitløk og persille på et stykke aluminiumsfolie. Krydre med salt og pepper og lukk pakken.

Grill kotelettene i cirka 8 minutter på hver side, til de er gjennomstekt. Krydre dem med salt og pepper. Legg squashpakkene på grillen og la dem grille i 10–12 minutter, til de er gjennomstekt men fortsatt knaser litt. Grill potetspydene i 4–5 minutter på hver side.
Relaterte produkter
Lukk
fa908fae-f908-4e7b-a5ae-61e937696ae0