Oppskrift laget av: Camilla Drabo
Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...
Facebook: Camilla Drabo – Spis deg mett med god samvittighet
https://www.facebook.com/Drabosopsk...
IIngredienser:Bunn:
8 kakaokjeks fra EASIS
7 ferske dadler
Kremfyll:
120 g lett Philadelphia
2 dl kremfløte
2 gelatinplater
1 ts vaniljepulver
4 EASIS kakaokjeks
ca. 1 ts EASIS Perfect Søt
Slik gjør du:1. Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann i ca. 15 minutter.
2. I mellomtiden kan du lage bunnen ved å ha 8 kjeks og 7 dadler i en blender og blende/knuse dem. Det skal ikke være fint som mel, men fortsatt være litt å tygge i.
3. Legg bakepapir i bunnen av en 16 cm springform, ha kakeplast i sidene, og trykk massen ut i bunnen av formen.
4. Lag nå fyllet ved å piske kremen til skum og sett til siden. Visp sammen Philadelphia, flytende søtningsmiddel og vanilje, og hakk de 4 kakaokjeksene.
5. Ha den bløtlagte gelatinen i en liten kjele, og smelt på middels varme. Ha 2 ss pisket krem i den smeltede gelatinen, og rør det godt sammen.
6. Vend kremfløten inn i kremosten og hell i gelatinblandingen. Vend de hakkede kjeksene inn i massen, og rør alt godt sammen. Smak til med flytende søtningsmiddel.
7. Hell ostemassen over bunnen, fordel den jevnt, og avkjøl kaken i minimum 4 timer.
8. Når kaken er avkjølt, tar du den ut av formen, fjerner kakeplasten og pynter kaken med 3–4 hakkede kakaokjeks.