Semler

Antall: 12 stk.
Tid: 2 timer

Ingredienser
100 g smør
2 dl helmelk
25 g gjær
2 egg (+ 1 til pensling)
40 g EASIS Perfect Fit
500 g hvetemel
1 ts kardemomme
½ ts salt

MARSIPANFYLL
150 g EASIS Marsipan
50 g mandler, finhakket
ca. 1,5–2 dl helmelk

KREMFYLL
3 dl fløte
Litt vaniljepulver (valgfritt)

PYNT
EASIS Perfect Florsød

Slik gjør du
Smelt smøret og tilsett melken. Blandingen skal være fingervarm. La den avkjøles litt den litt hvis den er varmere.
Rør gjæren ut i smør–melkeblandingen og rør deretter inn eggene.
Rør sammen alle de tørre ingrediensene før du elter dem litt etter litt inn i deigen.
Elt deigen til den er myk og blank. Den skal akkurat kunne slippe kantene på bollen.
La deigen heve tildekket i 45 min.

Form deretter 12 boller som plassers på en bakepapirkledd stekeplate.
La deigen heve tildekket i ytterligere 45 min.

Pensle med sammenpisket egg og stek i forvarmet ovn på 200 grader i cirka 15 minutter til de er gylne.
La bollene avkjøles helt før du skjærer et lokk og huler dem litt ut.

Ha restene i en bolle med marsipan og finhakkede mandler. Rør godt sammen før du tilsetter melk litt etter litt til du har en kremet masse. Vær oppmerksom på at det ikke er sikkert at du trenger å bruke all melken, da det er forskjellig hvor mye massen absorberer av væten.
Fordel massen i alle bollene.

Pisk fløten til lett pisket krem og sprøyt på toppen (det flotteste resultatet får du hvis du bruker en stjernetipp). Du kan lett fordele det med en skje hvis du ikke har det.)
Sett lokkene til bollene oppå kremen og strø litt EASIS Perfect Florsød over.
Relaterte produkter
Lukk
fa908fae-f908-4e7b-a5ae-61e937696ae0