Skumterter med peanøtter

6 porsjoner/12 stk.

Ingredienser
BUNN
3 gelatinplater
50 g EASIS Fiber Sirup
½ dl vann
50 g EASIS Multisøt
½ ts vaniljearoma

20 g pasteuriserte eggehviter
5 g EASIS Multisøt
EASIS Florsød
50 g usaltede peanøtter

OVERTREKK
85 g EASIS Mørk sjokolade
1 ss kokosolje

Slik gjør du
Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha Fibersirup, vann, 50 g Multisøt og vaniljearoma i en kjele. La det koke et par minutter. Ta kjelen av varmen. Klem alt vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene, ha dem i kjelen og rør til de har smeltet. La massen stå i 10 minutter.

Pisk eggehvitene sammen med 5 g Multisøt til en lett marengs og la «sukkerlaken» avkjøles i mellomtiden. Ha marengsen i en bolle og sett til side.

Etter 10 minutters avkjøling pisker du «sukkerlaken» på høy hastighet i 5–6 minutter til det blir tett skum. Tilsett eggehvitene og pisk det sammen i 2–3 minutter.

Dryss litt Florsød på et stykke bakepapir. Fordel 12 klatter av skummet på bakepapir (bruk f.eks. sprøytepose). Fordel de usaltede peanøttene på skummet og press dem godt ned i massen. Smelt sjokoladen sammen med kokosolje og overtrekk de små skumtertene (overtrekk eventuelt også bunnen når sjokoladen på toppen har satt seg).

Server når sjokoladen har satt seg.
Relaterte produkter
Lukk
fa908fae-f908-4e7b-a5ae-61e937696ae0