6 porsjoner/12 stk.
Ingredienser
BUNN
3 gelatinplater
50 g EASIS Fiber Sirup
½ dl vann
50 g EASIS Multisøt
½ ts vaniljearoma
20 g pasteuriserte eggehviter
5 g EASIS Multisøt
EASIS Florsød
50 g usaltede peanøtter
OVERTREKK
85 g EASIS Mørk sjokolade
1 ss kokosolje
Slik gjør du
Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha Fibersirup, vann, 50 g Multisøt og vaniljearoma i en kjele. La det koke et par minutter. Ta kjelen av varmen. Klem alt vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene, ha dem i kjelen og rør til de har smeltet. La massen stå i 10 minutter.
Pisk eggehvitene sammen med 5 g Multisøt til en lett marengs og la «sukkerlaken» avkjøles i mellomtiden. Ha marengsen i en bolle og sett til side.
Etter 10 minutters avkjøling pisker du «sukkerlaken» på høy hastighet i 5–6 minutter til det blir tett skum. Tilsett eggehvitene og pisk det sammen i 2–3 minutter.
Dryss litt Florsød på et stykke bakepapir. Fordel 12 klatter av skummet på bakepapir (bruk f.eks. sprøytepose). Fordel de usaltede peanøttene på skummet og press dem godt ned i massen. Smelt sjokoladen sammen med kokosolje og overtrekk de små skumtertene (overtrekk eventuelt også bunnen når sjokoladen på toppen har satt seg).
Server når sjokoladen har satt seg.